Gyakori Kérdések

Minden, ami felmerülhet benned, megválaszolva

Mi az az automata öntöző?

Az automata öntöző egy olyan eszköz, amely a pázsitot és egyéb növényeidet egy általad meghatározott időpontban, automatikusan és rendszeresen locsolja. Használatával nincs többé szükséged slagra és locsoló kannára, ráadásul távollétedben is működik.

Mit bízhatok rá az automata öntözőre?

Palántákat, cserepes növényeket, balkonládába vagy kaspóba ültetett növényeket, virágfalakat, virágágyásokat, veteményeseket, tujákat, gyümölcs- és díszfákat, bogyós cserjéket és persze mindenek felett: a füvet!

Áramkimaradás után is öntöz az automatika?

IGEN, feltéve, hogy az áramszünet nem esik egybe az öntözési időponttal. Elemes vezérlők esetén nem fenyeget ez a veszély.

Hány év garancia van a termékekre, és hogyan érvényesíthetem?

A vezérlőkre 2 év, a többi alkatelemre 1 év. Meghibásodás esetén az adott terméket vissza kell vinni a vásárlás helyére, ahol a számla bemutatását követően kicseréljük a hibás terméket.

8. emeleten lakom, a balkonládáimban a muskátlikat szeretném automatizálva öntözni. Megoldható?

IGEN, de a vezetékes vizet ki kell juttatni a balkonládák közelébe.

A csapra szerelhető vezérlőt házon belül is felszerelhetem?

IGEN, a csapra szerelhető vezérlő kültéren és beltéren is felszerelhető, mindkét helyen jól működik.

Házi vízműről is öntözhetek?

IGEN, de a házi vízmű teljesítményétől függ, hogy egyszerre mekkora terület öntözhető. Ha egyszerre 100 m2 öntözhető, és 500 m2-t kell öntözni, akkor 5 zónát kell kialakítani, 5 mágnesszelep kell hozzá és egy 6 zónás vezérlő.

100 m2 füvet szeretnék locsolni, mennyi a rendszer négyzetméter ára?

Az öntözőrendszer kialakítása függ az öntözendő terület alakjától és a rendelkezésre álló, a csőből 2 illetve 3 bar nyomásnál kivehető víz mennyiségétől, ezért nem lehet négyzetméter árat kalkulálni.

Ha esik az eső, akkor is megy az öntözés?

NEM, amennyiben esőérzékelőt is használsz. Az esőérzékelő tiltja az öntözést, ha a földben megfelelő mennyiségű nedvesség van.

Milyen mélyre kell fektetni a csöveket? Fagyhatár alá menjen?

Az automata öntöző csöveit nem szokás a fagyhatár (80 cm) alá telepíteni, mert a fejek a talaj szintjén vannak, ezért azokat mindenképpen vízteleníteni kell, még a fagyok beállta előtt! A csövek szokásos fektetési mélysége 20-30 cm.

Ezek szerint télen nem fagynak el a csövek?

Sem a csövekben, sem a csövekre csatlakoztatott alkatelemekben nem tesz kárt a fagy, ha víztelenítve van a rendszer.

Gépkocsi beállónál csak két, kb. 1 m széles, 9 m hosszú sávot szeretnék öntözni, lehetséges ez?

IGEN, lehetséges, 6 db szórófejjel megoldható a feladat. S20-as fejeket kell használni. Középre SST fúvókát, a végekre DST és EST fúvókákat kell használni.

Hogyan tudom a kordonosan telepített szőlőmet öntözni?

Kordonos telepítésnél az első föld feletti drótra kell rögzíteni az LPE csövet, a csepegtető szemeket pedig tőkénként a gyökérzóna fölé kell beszúrni. Így a tőkék közötti rész művelhető marad.