Gyomirtás - Gyakran ismételt kérdések

 

Gyomirtás - Gyakran ismételt kérdések

Ebben az évszakban gyakran tesznek fel kérdést az ügyfeleink a gyomirtási technikákról. Olvassa el az alábbi válaszainkat a leggyakrabban feltett kérdésekről.

Kétségtelenül, az első számú probléma, amit láthatunk ebben az időszakban: "Pitypang nő a pázsitomon

Ez mindig egy kemény kihívás mindenki számára ebben az iparban, mint tudjuk. A probléma az, hogy a gyomirtást elvégezni csak akkor lehet, mikor a gyom már növekszik, és azok a bosszantó pitypangok első virágai megjelentek, utat nyitva ezzel a többinek. Azok a kerttulajdonosok, akik várnak egy későbbi alkalmazási ciklusra, sokkal jobb eredményt fognak látni. Miért, ha szabad kérdeznem? Gyakran más széles levelű gyomok nem csíráznak olyan korai szezonban, mint a pitypang, és ha kezeljük, amint a sárga virágok kezdenek megjelenni, akkor a végén elveszítjük a kontrollt sok más gyep megszálló felett, mint például útifű, madársóska, keserűfű - hogy csak néhányat említsünk. Minél tovább várunk, annál valószínűbb, hogy minden gyomot sikerül kiirtani első alkalommal. Arról nem is beszélve, hogy ha kicsit tovább vársz a gyomirtással, valószínűleg az időjárási körülmény is sokkal megfelelőbb lesz.

A második kérdés:: "A pitypang már kezdi hozni a magokat… nem túl késő elkezdeni a gyomirtást?"

A valóságban az, hogy a pitypang kezdi hozni a magokat, még nem ad okot az aggodalomra, mivel a talajban már több ezer gyommag vár arra, hogy megfelelő legyen a körülmény a csírázáshoz. Sőt, ha gyomirtást alkalmaznak a gyepen, akkor az mindenképp elősegíti a pitypangot a magzásban. Ez azért van, mert a herbicideket a gyomok ellenálló képességének szabályozására alkalmazzuk, ugyanis képesek utánozni a természetes növekedési hormonokat (más néven auxinokat), amik a széles levelű növényekben találhatók. Az auxinok a gyomok levelein keresztül szívódnak fel és bekerülnek a növényt képező szövetekbe. Kontrollálatlan, fenntarthatatlan ütemű növekedés jön létre, ami a száron végig felfelé a levelek elszáradásához, és a növény elpusztulásához vezet. Más szavakkal, a növény nagyon gyorsan nő és a stressz, amit ez a felgyorsult növekedés vált ki, okozza a növény esetleges halálát.

A harmadik leggyakrabban érkezett kérdés: "A használati utasítás azt írja, hogy ne locsoljam, vagy vágjam a füvet 24-48 órán belül a gyomirtás alkalmazása után. Mi történik, ha másnap esik? Működni fog attól az alkalmazás?" A rövid válasz erre a kérdésre: Igen, abszolút. Sok időt töltünk azzal, hogy megbizonyosodjunk, a gyomirtó szernek van-e elég ideje megszáradni a növényen, valamint a tulajdonos locsolta, vagy levágta-e a füvet a munka megkezdése előtt. Jellemzően a gyomirtás után néhány órával az alkalmazás eső biztos. Az ügyfelek néhány órán belül már nyírhatják is a pázsitot (mindaddig, amíg elég magasan nyírják). Mindig adjon legalább 14 napot arra, hogy megítélje működött-e a gyomirtás.

Végül egy kérdés, amit néha gyomirtás alkalmazása után feltehetünk: "Miért van egy olyan terület a gyepen, ami úgy néz ki, mintha kiégett volna a gyomirtástól?" Az szinte lehetetlen, hogy kiégesse a gyepet a gyomirtással. Még nem láttunk égett gyepet herbicid alkalmazása miatt. Tehát akkor miért van néha egy nagy kifakult terültet a gyepen egy gyomirtást követően? Mivel a szezon fordul tavaszról nyárra, vagy hűvösebb időről melegebb időjárásra, amikor a gyomirtást alkalmazzák, egy nagyon gyakori betegség, az úgynevezett gyep levélrozsda támadhatja meg a pázsitot. A levélrozsda nagyon gyorsan képes nagy területet kifakítani a gyepen, ami egy égett megjelenést okoz rajta. Ez a betegség gyorsan kitisztul magától.

Ne feledje: a legjobb védekezés a gyomok ellen, az egészséges, dús gyep. Ha bármilyen kérdése van a pázsitjával kapcsolatban keressen elérhetőségeink egyikén.

Tartsuk azt a pázsitot egészségesen!

template--21050844938549__68ec0ff2-1b9d-4e4f-aa7e-8e099111df7d
template--21050844938549__03ff8666-fe0e-4ef9-9f15-6752cd8ed6dd
template--21050844938549__c4db62a5-fbb1-4fc0-b0eb-ee9b05868f16