Mennyire rongálja meg egy öntözőrendszer telepítése a gyepemet?

 

Mennyire rongálja meg egy öntözőrendszer telepítése a gyepemet?

Ahelyett, hogy órákat töltesz azzal, hogy kézzel locsolod a gyepedet, slagot húzogatsz, és azon idegeskedni mi lesz vele, amikor nyaraláson vagy, át kellene gondolnod egy automata öntözőrendszer beszerzését. Viszont, ha attól félsz, hogy megsérted a gyeped a rendszer telepítése közben, és ez tart vissza, akkor egy pár dolgot tudnod kell...

Lépések, hogy elkerüljük a károkat ennek az öntözőrendszer telepítése közben

Van egy pár óvatos lépés, ami segíthet enyhíteni a sérüléseket az öntözőrendszer telepítésekor:

1. Az évszakok figyelembe vétele

A korai tavasz és ősz a tökéletes idő a telepítésre. Ezekben az évszakokban a föld nedvességtartalma miatt az ásás és a visszaállítási folyamatok sokkal egyszerűbbek. Plusz a nagyobb nedvesség tartalom sokszor azt jelenti, hogy a föld egészséges és készen áll az új fű növesztésére. Persze emiatt ne várjunk őszig, hiszen több kárt tud okozni a kihagyott öntözés például a nyaralás során.

2. Győződj meg arról, hogy a felszerelés fajtája megfelel az te speciális gyep követelményeidnek.

Az árokásó lapát és az eke (vagy árokásó gép) a leggyakrabban használt szerszámok az öntözőrendszerek telepítésére. Mindkét típusú berendezésnek vannak előnyei és hátrányai. Azonban a vibrációs eke általában kevésbé károsítja a gyepet. Ügyelj arra, hogy beszélj egy szakértővel, mielőtt elkezded.

3. Tedd félre a "gyepszőnyeget" majd óvatosan ültesd vissza

Ha neked megalapozott füved vagy gyeped van, akkor nincsen semmi oka annak, hogy megsérüljön a beszerelés során. Kérd meg a választott szakemberedet, hogy rakja félre a gyepet vagy gyepszőnyeget. Az ásási munkálatok közben, a földet félre kellene rakni egy furnérlemezre, vagy ponyvára, ami majd megkönnyíti az elföldelési munkálatot. A beszerelés után a megmaradt földet el kell ásni vagy elvitetni, hogy a gyepet vagy gyepszőnyeget vissza lehessen gyengéden ültetni

4. Áztasd át a földet mindezek után

Miután az automata öntözőrendszert beszerelték az a legjobb ötlet, ha alaposan átáztatjuk az egész gyepet. A plusz víz segíteni fog az új magoknak gyökeret verni és minimalizál bármilyen plusz stresszt a gyepben.

Szakermberre van szükséged? Kérdésed van, vagy kikérnéd a véleményünket? Keress bizalommal Elérhetőségeink egyikén.

template--21050844938549__68ec0ff2-1b9d-4e4f-aa7e-8e099111df7d
template--21050844938549__03ff8666-fe0e-4ef9-9f15-6752cd8ed6dd
template--21050844938549__c4db62a5-fbb1-4fc0-b0eb-ee9b05868f16