Elmondjuk az öntözőrendszerekkel kapcsolatos 5 leggyakoribb tévhitet, és azt is, mire alapozzák őket

Azt tapasztaljuk, hogy az öntözőrendszerekkel kapcsolatban nagyon sok tévhit él az emberek fejében - talán a tiédben is vannak megválaszolatlan kérdések. Ez egyrészt arra vezethető vissza, hogy nem tartanak lépést a technológia fejlődésével - persze ez nem a laikusok, hanem a szakértők feladata -, másrészt a negatív tapasztalatoknak és a rossz szakemberválasztásnak tudható be.

Most összeszedtük az 5 leggyakoribb hiedelmet és elmondjuk, melyik miért nem állja meg a helyét.

1. Az öntözőrendszer megdobja a vízszámlát.

A rendszer lényege éppen a takarékosság, és ahol napi szinten vetették be a klasszikus módszert, vagyis a slaggal való öntözést, ott a jól megválasztott automata rendszerrel csökkennek a költségek. Természetesen érthető, hogy azokban a háztartásokban megemelkedik a számla, ahol eddig csak hébe-hóba locsoltak.

2. Az automata öntözőrendszer egy kisebb vagyonba kerül.

Ez azért nem igaz, mert nagyon sok márka található meg a piacon, a legkülönbözőbb színvonalat képviselve - a hobbikategóriától a prémiumig. Ennek megfelelően persze az árakban is nagy a szórás, de most is érvényes, hogy a végére legdrágább a silány minőség választása lesz (mert ezt a beépítés után helyre kell hozni).

3. A rendszert nem lehet utólag telepíteni.

Ez sem állja meg a helyét. Épp ellenkezőleg, a munkák nagy részét ezek a típusú megrendelések teszik ki. Természetesen megfelelő szakértelem kell ahhoz, hogy szinte nyomok nélkül el lehessen végezni a feladatot.

4. Az egész hercehurca hetekig tart.

A kivitelezés egy kisebb-közepes kertbe csak néhány napig tart, vagyis, ha magának telepíti az ember, akkor egy - maximum két - hétvégéről van szó. Kivitelező megbízása esetén a telepítés időigényét befolyásolja a szakember felszereltsége és kapacitása, de általában 1-3 nap alatt lehet vele végezni.

5. Elég lesz 3-4 szórófej is a kertembe.

Sajnos általában nem. A jó eredményekhez és az egyenletes vízkijuttatáshoz be kell tartani az automata öntözőrendszer tervezés alapelveit. Ha nem megfelelő mennyiségű a szórófej, akkor az gyorsan meglátszik a gyepen és utólag már nagyon nehéz változtatni rajta. Fontos, hogy az öntözőrendszer tervezését bízza szakemberre.

+1 Könnyen meghibásodik.

Ember által tervezett és épített eszközről van szó, vagyis van rá sansz, hogy ez bekövetkezik. Mégis azt mondhatjuk, hogy ez ritkán fordul elő, és a probléma akkor is általában két okra vezethető vissza. Az egyik a nem megfelelő beszerelésre, a másik pedig a helytelen karbartásra (például az ebből adódó fagykárokra). Mindkettőt elkerülheted, ha profi szakembert választasz.

template--21050844938549__68ec0ff2-1b9d-4e4f-aa7e-8e099111df7d
template--21050844938549__03ff8666-fe0e-4ef9-9f15-6752cd8ed6dd
template--21050844938549__c4db62a5-fbb1-4fc0-b0eb-ee9b05868f16